Tisztelt Betegtársunk!

Szerző: admin.egrisziv Közzétéve:

Ön a közelmúltban súlyos szívbetegséggel küzdött meg, melyet az orvosi beavatkozásoknak köszönhetően szerencsésen átvészelt.

Azt azonban bizonyára tudja, hogy bár betegsége egyensúlyba került, de teljesen nem múlt el. Ismert dolog, hogy szívinfarktus és/vagy szív koszorúér tágítás után az erek elmeszesedése valamilyen fokban továbbra is fennáll, vagy szívbillentyű betegsége műtéti megoldását követően is további kezelésben kell részesülnie. Ennek legfontosabb eleme a pontos gyógyszerszedés és az orvosi ellenőrzés.

Azt Ön is tapasztalhatta, hogy heveny szívbetegsége vagy szívműtétje után gyógytornász segítségével megkezdett mozgáskezelése néhány nap után kedvezően befolyásolta közérzetét, javította légzését, fokozta fizikai erejét, miközben ízületi és esetleges műtéti fájdalmai mérséklődtek.

A mozgás jótékony hatása nem korlátozódik a betegség első néhány hetére és hónapjára, mert a folyamatosan, hetente legalább kétszer-háromszor végrehajtott tornaprogramok csökkentik a második szívinfarktus, a hirtelen jelentkező, olykor végzetes szívrohamok kialakulásának kockázatát. Mindez azt jelenti, hogy a testmozgást a betegség kialakulása után is életünk végéig ajánlatos végezni.

Az 1995 óta tevékenykedő szervezetünk ebben szeretne segítségére lenni Önnek.

Az Egri Szív Egyesület hetente kétszer folytat fenntartó tréningterápiát a szívinfarktuson, szívkoszorúér tágításon és szívbillentyű műtéten átesett betegek számára Egerben, gyógytornász irányításával.

Jelenlegi taglétszámunk 69 fő. A tagság a tornaprogramokon túl számos egyéb közös programban vesz részt. Rendszeres résztvevője az évente, Magyarország más-más városában megrendezésre kerülő szívbetegek sportversenyének, melyen nemcsak éremszerzésre, hanem új élmények befogadására is lehetőség nyílik.

Kapcsolatot tart és épít más hasonló szervezettekkel, egészség megőrzési és kulturális programokat szervez. Az elszenvedett betegségből adódó sorsközösség és az együtt eltöltött sok-sok óra valódi közösséggé formálta a tagokat, ahol mindenki, az élet bármely területén segítségre számíthat.

Amennyiben a fenti sorok elolvasása után Ön kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon hozzánk, forduljon bizalommal kardiológusához, aki az Ön egészségi állapotától függően ad engedélyt tréningprogramja elindításához.

Bármely felmerülő kérdésére szívesen válaszolunk a +36703682991-as telefonszámon.

Információkat szerezhet rólunk a www.egriszivegyesulet.hu honlapunkon,

illetve e-mail-t írhat az esze@citromail.hu címre.

A foglalkozások helye: Eger, Kossuth L. u. 8., Sancta Maria Gimnázium tornaterme,

hétfőn és szerdán 17.00-18.00 között.

Üdvözlettel: Egri Szív Egyesület

Kategóriák: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük