Közhasznúsági jelentés a 2013. évről

Szerző: admin.egrisziv Közzétéve:

Az Egri Szív Egyesület közhasznúsági jelentése a 2013. évről

Egyesületünk, mint ismert, 2005 óta működik önálló közhasznú egyesületként. Önállóságunk kihangsúlyozásával igyekszünk kapcsolatot tartani az országos szervezettel, annak érdekében, hogy minél több információval rendelkezzünk társszervezeteink munkájáról. A jövő évben lesz húsz esztendeje, hogy Egerben egyesület alakult, segítendő a szív- és érrendszeri betegek rehabilitációját, életminőségének javítását. Közhasznú minősítést szereztünk, önállóan működünk, taglétszámunk folyamatosan gyarapszik (sajnos esetenként cserélődik is), idei aktuális feladatunk, hogy ezt a minősítést megerősítsük, munkánk minőségében is egy lépcsőfokkal magasabbra lépjünk.  Ezt a célt szolgálja alapszabályunk aktualizálása is, alkalmazkodva a civil működés új feltételeihez.

Azon egyesületek közé tartozunk, amelyeknek saját honlapjuk van, folyamatosan frissülve korrekt módon tájékoztat életünkről, munkánkról. Az egriszivegyesulet.hu nevet viselő weboldalunk folyamatos karbantartásán, megújításán egyesületi tagunk, Hacsi Lajos elismerésre méltóan dolgozik.

Ha van valamilyen országos rendezvény és arra meghívást kapunk,  mindig részt veszünk. Legjelentősebb – igaz, ennek szervezője inkább a házigazda egyesület és nem az országos szervezet – az országos sportnap és orvos találkozó.

Az elmúlt évben Miskolcon vettünk részt a sportnapon. Számunkra ez különleges élmény és feladat is volt, hiszen miskolci barátainkkal együttműködési megállapodást kötöttünk, évente találkozunk, közös programokon veszünk részt. Csapatunk igen jól érezte magát, érmeseink száma is gyarapodott. Gratulálunk a tagjaink szorgalmas felkészülését tükröző eredményekhez, köszönet illeti a felkészítésben nagy szerepet vállaló gyógytornászunkat. Elismerés illeti azokat is, akik részvételükkel segítették a közös munkát. Az idén feltehetően Debrecen lesz a rendezvény színhelye, amint konkrétumokat megtudunk, elkezdjük mi is a szervező munkát. Mindenesetre a felkészülés máris elkezdődhet. Reméljük, a korábbi évekéhez hasonló élményekkel tér majd haza a csapatunk.

Programtervünkben természetesen a legfontosabbként az alapító okiratunkban megfogalmazottak szerepelnek: az egészség megőrzése, a rehabilitáció segítése, az egészséges életmód propagandája, közösségi életünk eseményeinek gyarapítása. Mindezt részben sikerült megvalósítanunk az elmúlt esztendőben. Szeretnénk elérni, hogy taglétszámunk tovább bővüljön, nagyobb súllyal vehessünk részt Eger város, a megye civil mozgalmában.

Anyagi helyzetünkön javított, hogy sikeresen pályáztunk és folyamatban van korábban benyújtott pályázatunk is. Természetesen újra pályázunk az idén is, reméljük, hasonló sikerrel.

 Az adók egy százalékából 277 ezer forint jutott, ezt jó eredménynek tekinthetjük. A közelmúltban az egri hirdetési újságban, a Szuperinfóban közzétettük köszönő és újabb 1 százalékokra felhívó információkat. Kérjük tagjainkat, hasonló aktivitással mozgósítsanak az idén is az egy százalékok gyűjtésére. Azzal, hogy esélyünk van megerősíteni a közhasznú minősítésünket, nagyobb lehetősünk van pályázati támogatások elnyerésére is.

Miskolci testvérszervezetünk tagjait vendégül láttuk Egerben, igen nagy sikerű rendezvény volt. Idén mi látogatunk el hozzájuk. Szakmai és természetesen szabadidős programjaink a miskolci szakemberek részvételével gazdagodhatnak.

A mentőállomással együttműködve életmentő tanfolyamot tartottunk korábban is, akik részt vettek, eredményesnek tartják. A tervek szerint újabb tanfolyamot is szervezünk azok számára, akik kimaradtak, de az előzőn résztvevőknek is hasznos lehet az ismétlés.

Eredményes volt a részvételünk az Eger ünnepe rendezvényen. Hűvös időben igen sokan látogatták a sátrunkat, ahol a szokásos ételbemutató és kórházi asszisztensek vérnyomás és vércukor mérése várta a vendégeket. A heti két gyógytorna foglalkozáson kívüli találkozásainkat arra is kihasználjuk, hogy szakmai előadásokat hallhassunk. Ebben elnökünk, dr. Abonyi János főorvos úr nagy szerepet vállal, mindannyiunk nevében köszönet érte.

Minden esztendőben sikeresek az évnyitást jelentő farsangi rendezvényeink. Ilyen volt az elmúlt évi is, de meg kell emlékeznünk a közelmúltban rendezett találkozónkról is, amely a korábbiakhoz hasonlóan nagy sikerrel zajlott le. Mivel számos új tagunk van, így fontosnak tartottuk, hogy alkalmat adjunk számukra a bemutatkozáshoz. Úgy érezzük, sikeres volt ez a rendezvény közösségünk erősödése szempontjából is.

Programjaink gerince a heti két gyógytorna, az utóbbi hónapokban örvendetesen egyre több résztvevővel. Ezzel nőtt a gyógytornászunk feladata is, a felszereléseinket is meg kellett újítanunk emiatt. Némi bizonytalanságot tapasztalhattunk abban, vajon továbbra is megtarthatjuk-e tornatermi bérleményünket, ezért folyamatosan tájékozódnunk kell új lehetőségekről.

Civil szervezetünk néhány tagja kiemelkedően sokat tett közös munkánk sikeréért aktivitásával. Őket külön is köszönet illeti, példát, ösztönzést adnak a többiek számára a jövőt tekintve. Közösségünk sikeréhez alapvetően fontos az, hogy minél többen, minél többet tegyenek érte. Természetesen legfőbb jutalmuk a közösség, az együttlét élménye.

Eger, 2014. március 20.

Egri Szív Egyesület

vezetősége

Kategóriák: Dokumentumok

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük