Az Egri Szív Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2017. évi munkájáról

Szerző: admin.egrisziv Közzétéve:

Az Egri Szív Egyesület közhasznúsági jelentése a 2017. évi munkájáról

Egyesületünk az elmúlt esztendőben, megerősítve közhasznú minősítését, folytatta rehabilitációs és egészségügyi felvilágosító tevékenységét.

Fő célunk volt, hogy munkánkat minél többen megismerjék, ez szolgálja honlapunk és számos akciónk az egészséges életmódra nevelés, illetve tagjaink életminőségének megőrzése érdekében. Tagságunk létszáma folyamatosan gyarapodik, gyógytorna foglalkozásainkon rendszeresen már mintegy harmincan vesznek részt. Alkalom nyílik itt a különböző egészségügyi problémák megbeszélésére is. A változatos, a különböző teljesítményekre figyelmet szentelő gyógytorna programokért külön köszönet jár gyógytornász tanárunknak. Mindezek mellett az is igen fontos, hogy egyesületünk egy erősödő közösség, rendezvényeink sikerességét egyre több tagunk aktív részvétele, segítő munkája garantálja.

Programjainkat az elmúlt évi közgyűlésünkön elfogadott tervek szerint teljesítettük. Együttműködünk a Sanatmetal kft-vel kardiológiai diagnosztikai műszer kifejlesztésében és tesztelésében. Több egészségügyi előadást rendeztünk kardiológus orvos elnökünk részvételével.

Megújított együttműködési megállapodásunk értelmében közös programot szerveztünk miskolci testvér szervezetünkkel, ahol kicseréltük tapasztalatainkat. Egerben fogadtuk miskolci barátainkat, igyekeztünk jó vendéglátók lenni. Idén májusban, terveink szerint mi látogatunk Miskolcra, folytatva együttműködésünk hagyományait.

Bérelt autóbusszal kirándulás szerveztünk Sirokba, a felújított várba látogattunk, onnan pedig Bükkszékre.

Az elmúlt évben az országos sportnapokat Barcs szervezete rendezte, hosszú és kalandos volt az utunk, különösen hazafelé, ám az ottani teljesítményünkre nem lehet panasz. A résztvevők közül a második legtöbb érmet szereztük a vetélkedőkön.

Hagyományos a kapcsolatunk az egri mentőállomással, amelynek főorvosa újraélesztési tanfolyamot tartott közös foglalkozásunkon.

Aktív résztvevői voltunk Eger civil ünnepének, ahol életmód tanácsadást tartottunk, vérnyomás-mérést végeztünk. Több százan keresték fel sátrunkat, válaszoltak tombolára készített kérdéseinkre. Tagjaink közül sokan vállaltak részt az itteni munkában.

Egyesületünk tagja a Magyar Szív Egyesületek Országos Szövetségének (MASZEOSZ), programjain részt veszünk. Remélhetőleg a szövetség segítségünkre lesz az idei évben különleges programunk, az országos találkozó egri megszervezésében. Várhatóan több mint négyszáz vendégnek szervezünk programokat Egerben.

Mindezek mellett közös kulturális programjainkon igyekszünk erősíteni közösségünket, civil mozgalmunkat. Alakult az egyesület kebelében egy asztaltársaság, amelynek tagjai szakmájuk ismeretanyagából tartanak előadásokat az érdeklődőknek. Ennek folytatására igény van, mind több az érdeklődő.

Az egri civil mozgalom aktív szereplőiként kapcsolódunk be az egészségügyi szekció munkájába.

Eger, 2018. március 19.

                                                                    Hekeli Sándor, az egyesület tikára

Kategóriák: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük